Kolekcija najboljih fejsbuk statusa na jednom mestu

Pages

balvanboy On среда, 4. август 2010.

Društvene mreže poput Facebooka postale su svima dostupne i danas gotovo svatko uz malo truda može vidjeti vaš profil i što objavljujete na njemu. Kad malo bolje razmislite to može biti odlična ili jako loša prezentacija vas samih, ovisno o tome kako se prezentirate. Zapravo Facebook profil je jedan multimedijalni životopis koji može potencijalnom interesentu reći puno toga o vama. Stoga slijedite neke male savjete i trikove kako bi se prezentirali u najboljem mogućem svijetlu i stvorili si preduvjete za napredovanje u karijeri.

1. Ispolirajte svoj profil.
Prije nego počnete sa korištenjem svog Facebook računa profesionalno, uzmite si vremena da kompletno ispunite dio koji se tiče posla, edukacije i interesa na svom profilu. Ako netko tko vas misli zaposliti dođe na vaš profil, a vi nemate puno informacija, vjerojatno neće biti potaknut da vas kontaktira.

Baš poput životopisa, vaš Facebook profil stvara značajan prvi dojam. Ispunite ga sa detaljima o svojim postignućima i nagradama koje ste primili. Slike vas sa neke profesionalne konferencije ili posla će pomoći demonstrirati vaše područje na kojem ste stručnjak, baš kao i linkovi na vaš blog, site i online galerije fotki.

Mogli bi i smanjiti upotrebu smajlija i ostalih emotikona kada kontaktirate potencijalnog poslodavca – moglo bi imati negativni učinak na tu osobu.

2. Izgradite osobni brand.
Postoji niz opcija o tome koliko osobnih informacija trebate dopustiti da ih profesionalni kontakti vide. Ako svoj profil koristite u profesionalne svrhe, trebali biste ipak biti jako oprezni i osobne detalje svesti na minimum.

Ako je npr. vaša omiljena serija Dexter, serija o serijskim ubojicama, i mislite da bi to moglo na neki način udaljiti ili uvrijediti potencijalnog poslodavca, tada bi takvu informaciju trebali izbjegavati objaviti.
Međutim, stranice poput Facebooka su gotovo maknule granicu između profesionalnog i osobnog života.
Koje god da informacije želite objaviti na svom profilu, imajte na umu da tražilice poput Googlea mogu indeksirati društvene mreže i da ono što napišete jednom, može ostati u mreži zauvijek.

3. Naštimajte postavke privatnosti.
Velika pogreška koju jako puno ljudi radi je to da, nakon registriranja i postavljanja profila, ne podese postavke privatnosti – i svi, uključujući poslodavce, mogu vidjeti jako puno osobnih informacija. Facebook vam daje cijeli niz opcija za kontroliranje onoga što će vaši kontakti vidjeti, uključujući postove koji se pojavljuju na vašem ‘zidu’ i slike. Upoznajte se sa tim postavkama i pobrinite da profesionalni kontakti mogu vidjeti samo informacije za njih primjerene.

4. Imajte profesionalne prijatelje.
Kada usavršite svoj profil, vrijeme je da se spojite sa ljudima koji mogu unaprijediti vašu karijeru. Počnite sa traženjem imena osoba koje rade u vašem polju interesa putem Facebookove tražilice. Pošaljite im zahtjev za prijateljstvom uz dobro napisanu poruku.

Iako se to može isprva činiti kao ubadanje nosa, na Facebooku je sve pristojno. Svi su dostupni i kada tražite posao, to je poput svojevrsne vježbe. Facebook može biti puno ‘toplija’ opcija od poziva ili e-maila, jer ti profesionalni kontakti mogu kliknuti na vaš profil i vidjeti malo više o vama.

5. Budite aktivni.

Sad kad ste izgradili mrežu profesionalnih kontakata, važno je održati profil aktivnim. Svaki tjedan odvojite malo vremena kako bi promijenili status i komunicirali sa drugim korisnicima. Statusi tipa ‘jedva čekam otići s posla’ neće impresionirati potencijalnog poslodavca. Neka vaši statusi budu bitni i interesantni.

0 коментара:

Постави коментар